Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

България най-предпочитана от руснаците за покупка на второ жилище

 
Най-популярните страни сред руските купувачи на недвижими имоти през второто тримесечие на тази година са България, Испания, Украйна (Крим), Кипър и Турция. Този извод прави руската агенция за недвижими имоти DOKI в анализ на отдела й за сделки в чужбина.
Според данните 25% от всички задгранични сделки за клиенти на DOKI са сключени в България. Средната цена, на която е купен български имот, е 32.4 хил. евро. Най-евтиното жилище, придобито през второто тримесечие на годината, е било в Русе за 9.5 хил. евро.
На Испания се падат 13.3% от всички сделки на компанията. Средната цена на сделка там е 278 хил. евро. Най-евтиното жилище е купено за 41.3 хил. евро в испанския град Торевиеха.
Седем процента от обема на покупките се пада на Крим. Сделките там са започнали да се увеличават през май. Най-евтиното двустайно ново жилище, закупено в Крим, е за 39 хил. евро. Средната цена на сделка е 93 хил. евро.
Сделките в Кипър са 6.4% от всичките. Средната цена на покупка на имот е 198 хил. евро. Най-евтиното жилище е купено в Северен Кипър за 28 хил. евро.
На пето място е Турция, където минималната цена за сделка е била 21 хил. евро, а средната – 109 хил. евро.
Според консултантската компания Knight Frank, в момента начело на предпочитанията на руснаците е френският Лазурен бряг. Според компанията обаче са се променили критериите на руснаците при избор на задграничен имот. Заради кризата купувачите разполагат с по-малко средства, но в замяна на това по-придирчиво подхождат към избора на жилище. Купувачите активно се интересуват от средата за живеене, защото все повече се насочват към имоти за целогодишно обитаване, а не само за кратка ваканция през лятото. Освен това чувствително се е понижило търсенето на имоти по "баровските" места.
Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии