Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Брокерите отчитат засилен интерес към селските къщи

 

 

 

Според брокерите на недвижими имоти, все повече българи предпочитат да заменят апартамента си в града за спокойна къща на село. Най-сериозно е търсенето на парцели край Варна, Велико Търново, София и Благоевград. 

 
 
Готовите за обитаване селски имоти струват средно около 35 - 40 000 евро. Старите къщи са много по-евтини – такъв имот може да се намери дори на цена до 5000 евро, но в последствие пък трябва да се вложат двойно повече пари за ремонт.  
 
 
Има разлика в цените и според регионите. Обичайно цените на селските имоти около София са по-високи спрямо повечето селски региони в страната. От доста време голям интерес предизвикват селата около Велико Търново. Но най-скъпи са селските имоти около Варна и Бургас заради близостта до морските курорти.
 
 
Брокерите признават, че заради кризата покупката на имот в провинцията може да бъде доста изгодна. Засиленият интерес към селските имоти обаче едва ли ще спре обезлюдяването на селата, защото се търсят къщи само в близост до големите градове.
 
 
От агенциите за недвижими имоти предполагат, че бумът в търсенето на къщи на село ще расте всеки следващ месец, а с него ще растат и цените. 
 
 
Затова съветът към хората, които искат да продават, е обратен на този към купувачите - изчакайте още малко, идват по-добри времена за продан.
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии