Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Благоевград: Възстановено е движението по девет ремонтирани улици в центъра

В края на миналата година, в навечерието на Коледа, бе напълно възстановено движението по деветте улици в централната градска част, на които бе извършена реконструкция с подмяна на водопроводната и канализационната мрежа и уличните настилки. На голяма част от тях са монтирани и нови, ефектни тротоари, навсякъде е положена маркировка.

Строително-ремонтните дейности завършиха преди обявения от кмета Костадин Паскалев и фирмата-изпълнител на проекта, „Агромах“ срок-20 декември 2009 г.,
заявиха от общинската управа. До завършването на обекта нито лев извън предоставените от община Благоевград 828 940 лв. (целеви средства за кръгови кръстовища, които по предложение на кмета на общината бяха пренасочени за завършване на обекта) не беше постъпил по сметките на дружеството изпълнител, уточниха от общината.
 

Реконструкцията на водопровод, канализация и улични настилки в кварталите 25, 26, 27, 32, 33, 34, 40, 41 и 42 на Благоевград бе спряна в края на август миналата година от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), припомниха още от кметството. В края на октомври 2009 г. по предложение на кмета Костадин Паскалев бе подписано споразумение между община Благоевград и МРРБ, с което общината влезе като трета страна по договора между МРРБ и „Агромах“ ЕООД. Така бяха пренасочени средства от целевата субсидия за капиталови разходи за финансиране изпълнението на улични настилки.

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии