Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Барак Обама обяви създаването на фонд в подкрепа имотния пазар


Американският президент обяви създаването на фонд в размер на 1,5 милиарда долара, който цели подпомагането на собственици на ипотеки, които са безработни или изпитват финансови трудности.

Делът на ипотеките под възбрана продължава да бъде висок, въпреки изнесените  данни за намаление на  просрочията по ипотечните заеми.

 

Чрез фонда ще бъдат подпомогнати тези, които дължат по-голяма част от стойността на жилищата си. Целта е те да могат да погасят задълженията си, по приемлив за тях и кредиторите им начин.

 

В програмата за помощ се включват щатите, в които цените на жилищата са паднали с повече от 20% от техния пик. Това вероятно ще бъдат Флорида, Мичиган, Аризона, Калифорния и Невада, предава MarketWatch.

 

„Това, което можем да направим е да помогнем на семействата, които са направили всичко по силите си за да останат в своите домове”, е заявил президентът в Невада.

 

„Ние можем да стабилизираме жилищния пазар, така че цените да започнат отново да се покачват”, е казал той.

 

Според Обама спадът в цените на жилищата и високата безработица в тези щати, са създали големи трудности на домакинствата.

 

Според Барак Обама, твърде много кредитни институции са се интересували предимно от бърза печалба вместо да действат отговорно, но и че много заематели също са били безотговорни, като са предприели ипотеки, които не могат да си позволят.

 

От друга страна органите, които е трябвало да регулират процеса, не са обърнали внимание на проблема, е заявил президентът на САЩ.
 

 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии