Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Азия излезе на първо място по екологични стандарти при недвижимите имотиПрез първото тримесечие на 2010 година, Азия изпревари другите световни региони и най-точно отговаря на изискванията за устойчивост на околната среда в сферата на недвижимите имоти, се посочва в проучване на Кралския институт на сертифицираните оценители (RICS).

 

Концепцията за устойчиво развитие (на английски-sustainable development) предполага оптимално използване на ограничените световни ресурси, както и използването на екологични технологии, за създаване на екологично чисти продукти. 

 

"Специалистите от Южна Америка, Африка и Близкия изток, имат повече проблеми в сравнение с колегите си от другите региони, при въвеждането на екологичните стандарти за устойчиво развити в сферата на недвижимите имоти", се посочва в доклада.

 

"Нивото на екологосъобразни решения през първото тримесечие на годината нараства като цяло в света. Независимо от това, промените са различни в зависимост от сектора на пазара на недвижими имоти или региона", казват експертите.

 

Тяхното заключение е, че основната пречка пред по-масовото въвеждане на екостандартите, е убеждението на инвеститорите, че направените от тях разходи, няма да дадат желаните резултати.

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии