Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Август Панов от Лесно ЕООД, Lesno ltd, lesno.net

Imotdnes.com - порталът за имоти на Варна и областтаПрез 2005 г. това лице се появи на територията на Варна и обясняваше, че е специалист от световна величина в интернет бизнеса. Човекът се казва Август ПАНОВ.

Настоящата информация е предоставена от личните премеждия на собствениците на този сайт и на вестниците: 'ИМОТ днес' и 'Борса имоти'- Таня ЛИТОВА и Ивайло МАНАХОВ. Всичко, което ще прочетете не е плод на измислиците ни, а на проблемите които този човек ни създаде.

С Август ПАНОВ ни запозна Милчо Матев, управител на агенция за недвижими имоти 'ИМОТИ - ВАРНА' през лятото на 2005 г. Милчо си беше направил сайт при някакъв специалист, който се върнал от САЩ и беше останал доволен.
Бяхме му споделили, че и ние възнамеряваме да поръчаме on line издание на вестниците, които издаваме: 'ИМОТ днес'; 'Борса имоти' и 'Bulgarian Real Estate today'.
Уговорихме среща, за да се запознаем със специалиста. Срещата се състоя в нашия офис в бившите хали 'Шипка'.
Август ПАНОВ започна да обяснява за сайтовете и интернет, като човек който едва ли не е измислил тази индустрия. Не пропусна да спомене, че опита си е натрупал в САЩ - при най-добрите. От там му останали и познаствата с гурута в интернет бизнеса (по-късно разбрахме истината).
Признавам си - ние тогава бяхме доста неподготвени и не го криехме. Явно това не е убягнало на специалиста, защото той директно премина на въпроса за парите:

'Понеже сме били медия, той с рекламна цел ще ни направи сайта, като ние няма да плащаме наведнъж, а всеки месец като абонамент.'

На нас разбира се ни хареса идеята и се съгласихме. Той заяви, че до 48 часа сайта ще е готов, което предизвика в мен първото съмнение. Преди него едни други 'специалисти' (Vanilla) с техния мултилистинг ни мотаха половин година и ... това е друга история.

Единия домейн (името на сайта) щеше да се казва www.imotdnes.com . Решихме да регистрираме и www.imotdnes.net
За всеки случай реших да наема преди него (.com) през друга фирма и по-късно се оказа, че съм бил прав.

Подписахме договора и там лъсна друго безпокойство: Уж щяхме да плащаме всеки месец, а изведнъж се оказа, че трябва да платим три вноски наведнъж или общо 330 лв. Преглътнахме и това - Няма да се излагаме пред такъв специалист. (Между другото на въпроса за фактура - отговори,, че тия дни се канел да си купува касов апарат)

Сайта разбира се не тръгна след 48 часа, защото заизникваха разни причини, които не били по вина на Август ПАНОВ и понеже ние не разбирахме си траехме.

Дойде месец 1 август 2005 г. и решихме да честитим чрез собствения си вестник с каре на първа страница именния ден на Август ПАНОВ.
Най-накрая се появи да ни покайе сайта.
Бях доста стъписан, защото сайта изглеждаше някак набързо скалъпен. Спеца обаче обясни, че това е последната тенденция и ние пак си затраехме.

После каза: 'Това е. Действайте! Разучавайтете кое за какво е.'

Казах му: 'Как да действаме? Ние за първи път виждаме подобно нещо.'

Отговорът беше: 'Няма страшно'.

Страшното дойде след няколко дни, когато Август ПАНОВ се появи и каза, че се налага да замине до края на месец Август до САЩ по бизнес дела. Поиска и още пари и ние му дадохме, въпреки че си бяхме платили за три месеца. Обясни да не се притесняваме, той щял да се грижи дистанционно.

Замина и след няколко дни сайта започна да се скапва, електронните пощенски кутии спряха и ние седяме и не можехме да повярваме. През това време започнаха да звънят наши партньори и да питат какво става, че не могат да си вкарва обявите в сайта ни.

Очаквахме Август ПАНОВ в края на месец Август.
Пуснахме обяви за уеб дизайнер. Появи се едно момче на 18 г. и той закърпи положението. Момчето се казваше Димитър КУКОВ.

'СПЕЦА' се появи през февруари 2006 г. и с вид на все едно нищо не се е случило ни попита: 'Какво правим със софтуера, който управлява сайта?'

Отговорих му: 'Колко струва?'

Август ПАНОВ: '7000 лв. и е ваш'

Казах му: 'Скъпо ни е - вземи си го'

Той разбра, че сме се усетили, а цялата му интрига е била следната:

Намерил в интернет софтуер, който е разработен от една фонадация и която го дава безвъзмездно за ползване при условие, че този който го ползва няма да го продава.

Та сдобил се Август ПАНОВ със софтуера, трябвали му спешно пари и решил да се направи на гуру, което създава софтуер за сайтове.
 
Софтуера се казва e 107 и всеки може да си го ползва БЕЗПЛАТНО!

На базата на този софтуер е изграден сайта на Август ПАНОВ - www.lesno.net , който от половин година не работи, а също и друг негов сайт: www.varnanight.com , който случайно също не функционира.

И още:
http://www.seo.lesno.net
http://www.elsysm.com
http://www.orangefitness.bg
http://radio.varnanight.com
http://www.bsrealtor.com
http://www.news.varnanight.com
http://www.master4ubg.com
http://www.bulgariapropertyguide.com
http://www.promarltd.net
http://www.aglaeahouse.com


Освен e 107, използва и друг свободен софтуер, който е удачен за агенции недвижими имоти:
http://vami.lesno.net
http://era.lesno.net
http://www.livingbulgaria.bg
http://www.argosbg.com
http://www.jordan-estates.net
http://www.nikea-real-estatesbg.com
http://www.bimorbg.com

Продължение на историята

Август ПАНОВ се появи през февруари 2006 г. и поиска да му заплатим софтуера, който той инсталирал в сайта ни. Както вече обяснихме той се опите да ни продаде нещо, което не е негово.
Номерът не мина и тогава му казах, че или ще научи момчето което наехме да му оправя недоразуменията - Димитър КУКОВ или да връща парите.
Той избра да обучи нашето момче и започна да идва в офиса. Не мога да скрия, че беше доста усърден и действително даде доста от знанията си.

Един ден дойде и сподели, че е болен от рак. Да си призная въпреки всичко, което ни причини  - това признание ни попари. Поиска ни пари за да отиде на изследвания и ние му дадохме. Идваше всеки ден и нямаше следа от аругантното му поведение. Започнахме да си говорим, че можем да му помогнем и се виждахме все по-често.
Той предложи да работим заедно - ние да намираме клиенти, а той да им прави сайтове. Ние се съгласихме и подписахме договор за съвместна дейност. По договор от всяка поръчка той щеше да взема 33 %, а ние остатъка.
Поръчките не закъсняха и нещата потръгнаха. Започнахме да обслужваме големи клиенти като агенция за недвижими имоти Джордан и нещата вървяха до момента в който не разбрахме съвсем случайно от г-н Милчо МАТЕВ, управител на 'ИМОТИ-ВАРНА', че Август ПАНОВ ходил при него и взел пари за обслужване на сайта без въобще да ни каже.
После го хванахме още веднъж, че е взел пари от един хотел 'АГЛАЯ', за да им прави сайт, въпреки че по договор беше длъжен да ни каже.
Извиках го и му поисках обяснение. Той ми заяви, че били негови съученици. Отвърнах, че това няма значение, след като като съученици им взема пари. Той каза, че си тръгва - трясна вратата на офиса ни, който той ползваше с месеци без да плаща нищо и след 30 минути сайтовете ни спряха.
Написа ни e-mail, който ние получихме в 11.55, че в 12.00 часа ако не си платим хоста ще ни спре сайтовете.
Нямахме нищо против да плащаме, но не беше указал къде, нито беше издал проформа фактура. Да не говорим, че ние плащахме и сметките за хоста, които той беше сключил с хост компанията само да не спрат нашите и партньорските сайтове.
Опита се да вербува наши служители.
Хванехме го, че е откраднал още пари.
Криеше се.

Мога да ви разказвам още за този незнам как да го нарека, но вече нямам настроение.
Последно се сещам за един от коронните му номера:  Взема пари за домейн и забравя да го прехвърли на собственика. Ако тръгнеш да се отказваш от услугите му, те държи в шах.

Продължение по темата:
На 5 декември 2007 г. ,получихме следния e-mail от Август ПАНОВ:


----- Original Message -----
From: Main Office LESNO Ltd.
To: office@tangrambg.com
Sent: Wednesday, December 05, 2007 11:22 AM
Subject: Ваша статия - "Интернет 'специалист' обикаля варненските агенции"Господа,
С настоящето писмо ви приканвам най-учтиво, да свалите от сайта си http://www.imotdnes.com  статията със  заглавие  Интернет 'специалист' обикаля варненските агенции.

Това включва физическо изтриване на текста от сървъра, на който се намира Вашият сайт.

Ако не направите това в срок от 24 часа, ще потърся правата си чрез съда.

А.Панов
Управител на ЛЕСНО ЕООД


гр.Варна
05.12.2007 / 11:00 ч.


Коментар по развитието:

Не разбираме защо в имейла не е описана поне една причина, поради която трябва да изтрием статията!?

Нима сме излъгали!?


Това не е всичко за Август ПАНОВ. Следете за още информация около него, която ще ви стъписа. Ако имате някакви въпроси около този тип ми звънете: (0888)470-585 .
Казвам се Ивайло МАНАХОВ и съм съсобственик освен на този портал и на вестниците: 'ИМОТ днес'; 'Борса имоти' и 'Bulgarian Real Estate today'

Последни проекти:

http://www.medea.bg/news.php

http://www.obrazovanie-varna.com/news.php

Развитие в битието на Август Панов:

Новини от Варна, региона и света

БУЛСАР изключва един от хората си

 


2009-05-07 12:49:54

Поради многобройни запитвания управителният съвет на БУЛСАР желае да информира широката общественост за следното:

Г-н Август Панов е изключен от редовете на БУЛСАР за непристойно и нечестно поведение, уронващо престижа на сдружението. Г-н Панов не е упълномощаван под никаква форма да представлява и да говори от името на БУЛСАР.

Сдружението не е съпричастно и не участва в организираната на 8 май кръгла маса "Морска безопасност - обществен дълг и отговорност" от неизвестен инициативен комитет под ръководството на г-н Август Панов.

 

http://moreto.net/i/a0.gifНовини от Варна, региона и света

 

 

 


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com


Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна

Гошо: 2012-06-16 14:27:32 |

Този красавец сега се изживява като преподавател специалист и капитан на танкери

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии