Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

Арабски инвестиции на нос Калиакра

На снимката ясно се вижда, че строежа е буквално на самия ръб на брега. Ако вече се замисляте как ще слезете до морския бряг – отговора е: Просто ще заобиколите.

 

Информацията е публикувана в Money.bg на 10.01.2007 г. в 14:08 ч.

 

Bulgarian Dreams, разположена в Лондон и България агенция за луксозни недвижими имоти, стартира свръх луксозен проект в региона на нос Калиакра за € 136 млн.

 

В няколко абзаца представяме проекта според AME Info, бизнес медия от Обединените Арабски Емиратства: Azure del Mar ще бъде разположен на 65 метрови скали южно от нос Калиакра. Това ще е един от най-впечатляващите крайбрежни комплекси в Европа.

 

Първата фаза на проекта включва 135 луксозни апартамента и вили, изпълнени в стар арабски стил. Във всяка вила прозорците са от пода до тавана, за да бъдат изгледите към морето по-внушителни.

 

Луксозният проект ще има система канали в арабски стил, пълни с чиста морска вода изпомпвана вертикално от морето горе до скалите. Освен това в строежа ще има голям плувен басейн, спа и гимнастически салон със стъклена фасада, които ще бъдат изсечени в скалите. А обитателите на комплекса ще се придвижват до брега долу със стъклени асансьори.

 

Роберт Дженкинс, директорът на Bulgarian Dreams, счита, че Azure Del Mar ще е най-търсеният от всички подобни проекти по българското Черноморие. Получени са вече многобройни заявки за вилите и луксозните апартаменти. Инвеститори от целия свят искат да придобият луксозно място за почивка в Европа в стил от Близкия Изток.

 

Изпълнителният директор Хари Кантариа счита, че инвеститори и жители от Дубай ще са силно заинтересовани от възможността да имат къщи за почивка в Европа, но са разколебани от невероятните цени в утвърдени дестинации като Лондон, Франция, Италия или Испания.

 

Azure del Mar е повлиян от екстравагантния комплекс Madinat Jumeirah в Дубай. В сърцето на Azure del Mar ще е разположена прекрасна канална система, по която жителите или посетителите ще бъдат придвижвани с водни таксита, а желаещите да ходят пешком ще минават по множеството мостове над централния „Голям канал".

 

Тази първа фаза на проекта ще се маркетира предимно на инвеститори от Дубай и други богати лица от Близкия Изток. В центъра около Големия Канал ще има множество барове и ресторанти и други заведения за нощен живот.

 


 Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии