Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

„Метрополитен” обяви пореден конкурс за изграждане на метрото в София


Общинската компания "Метрополитен" обяви обществена поръчка за изграждане на част от втория метродиаметър в Столицата, който свързва кварталите Лозенец и Надежда, показва справка в официалния вестник на Европейския съюз. Участъкът "Обеля - Ломско шосе - Пътен възел Надежда" трябва да бъде изграден за 26 месаца според заданията на конкурса. Крайният срок за подаване на документи за участие е 3 февруари 2010 г. Прогнозната стойност на поръчката е 25  млн. лв.

Участъкът е разделен на две части в самостоятелни лотове на поръчката. Първият включва изграждане на открит път за метрото със стоманобетонови устои и стълбове, както и основната част от стенното ограждане на метростанция ІІ-1. Втората част от диаметърът ще минава под земята и включва изграждането на тунел и подземна спирка - ІІ-2. И двата лота предвиждат проустройство и реконструкция на околната инфраструктура, която ще бъде засегната от бъдещото строителство на метрото.

Компаниите, които искат да се включат в изграждането на участъка трябва да имат средногодишен оборот от строително ремонтни дейности от 20 млн. лв. за последните три години за първия лот на поръчката и 15 млн. лв. за втората част. Задължително условие е кандидатите да разполагат и с първоначалното финансиране на проектите, което възлиза на 4 млн. и 3 млн. лв., съответно. Участнците в конкурса трябва да имат и опит при изграждането на подобни обекти. Изпълнените им договори за изграждане на стоманени и стоманобетонови конструкции трябва да възлизат на минимум 40 млн. лв. Изисквания брой работници е 150 за първия участък и 250 за втория. Компаниите трябва да разполагат и с необходимата техинка за успешното изпълнение на строежа.

Обявената поръчка е трета за изграждането на втория метродиаметър. Първите два участъка на подземната железница от надлез "Надежда" до бул. "Патриарх Евтимий" и от бул. "Патриарх Евтимий" до кв. "Лозенец" се изграждат от фирмите "Доуш иншаат" и обединение от "Трейс груп холд" и "СБ-Инженеринг".Надзорът по строителството се извършва от обединение с водещ партньор "Систра".
 

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии