Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта

« Обратно в статии

IVM BUILDING: Модерно строителство на високо ниво - Ай Ви Ем Билдинг

В списание „ИМОТ ДНЕС” се стремим да публикуваме информация за нови технологии и бяхме впечатлени от решенията и гаранциите, които предлага тази фирма.
Сградите от метал, които строят, надминават и най-смелите предположения като цена и качество. Във Варна и региона не намерихме фирма с подобни оферти и отношение.


Ай Ви Ем  Билдинг е на строителния пазар от 2002 г. Фирмата предлага системни строителни решения от метални конструкции на водещи европейски фирми. Ай Ви Ем Билдинг проектира и изгражда представителства, мострени зали за търговски и административни дейности. Специализира също така във високото застроянева - жилищното и промишленото сторителство, реконструкция и модернизация, текуща поддръжка и ремонт, строителни консултации и строително проектиране. Ай Ви Ем Билдинг

изработва и изпълнява идейни проекти, вътрешен дизайн, полагане на външни и вътрешни топлоизолационни системи, хидроизолации, крайни вътрешни и външни покрития в съответствие със системи за сухото строителство.

 

 

 

 

г-н Ивайло Михайлов - управител на IVM BUILDING

Убедихме г-н Ивайло Михайлов - управител на IVM BUILDING да даде това интервю. Оказа се наполовина търновец с дядо, който се е грижил за озеленяването на Търново, а внукът се занимава с авангардно строителство.


Прави впечатление, че повечето фирми във Варна използват класическата технология за строеж – железобетон. Вие предлагате сгради от метал – няма ли някакво противоречие?

-    Конструкциите от метал означават по-малко носещи колони. Това води до около 30 % икономия на материали. Конструкциите, които предлагаме спестяват полезна площ примерно на 100 кв. м. – около 15 %. Основно икономията е от по-малкото носещи колони. Конструкциите от метал са два – три пъти по-леки от тези с железобетон и освен това имат по-добра гъвкавост и здравина. В Пловдив например построихме козирка с тегло 4.5 тона. Сроковете, които постигаме без да нарушаваме технологията също са недостижими за другия вид строителство. Цената е третия фактор, от който се впечатляват нашите партньори.

Материалите с какъв произход са?

-   Представители сме на един от лидерите – Шведската фирма АСТРОН БИЛДИНГ. Излишно е да обяснявам за качествата на шведската стомана. Всичко е на сглобки – метала е двойно поцинкован, с ниско съдържание на въглерод. Материала е 30 % по здрав от обикновенната стомана. За покривите използваме ламарина на фирмата ЛИНДАБ, покрита отвън с четири защитни слоя, а отвътре – три заздравяващи лакови покрития.  Дори да отрежете парче ламарина и да го поставите във вода - няма проблеми с ръждата.
За изолация използваме каменна вата – с вечна трайност. Добива се от минерали - разтеглени на влакна. Дава най-добрата шумо и топлоизолация. Ламаринокеремидите изглеждат като класическите -  седем пъти по леки. Представляват цели платна, а не се редят като класическите. Наблюденията са, че засега издържат 50 г. Платната за облицовка приличат по външен вид на еталбонд, с разликата че са с 50 % по-евтини.


Необходимо ли е клиента да престави проект, по който да предложите цена или имате друг начин на работа?

-    Когато бъдещ партньор се обърне към нас - ние му предлагаме комплексно решение. Системата за управление на качеството DIN EN ISО 9001: 2000 (Cert.No. QS-3715 HH) за цялостна дейност ни даде възможността да предлагаме: от поемане на заявката до издаване на обекта. Познаваме добре материалите и преценяваме какво точно да вложим. Разбирайте системи за сухо строителство, окачени тавани, осветление, довършителни строителни дейности. Залагаме на нестандартното мислене и никога не се отказваме.
В края на 2007 година Ай Ви Ем Билдинг отговори на всички изисквания и успешно бе регистрарана в Строителната камара: Официално с Протокол решение №0012 от 11.01.2008 година е член на Камарата на строителите в България.


Бихте ли посочил някакви срокове?

-    По време на предварителните разговори задаваме конкретни въпроси, защото много пъти се оказва, че в процеса на разговор – предлагаме по-различно и по-удачно решение от това на клиента. Нашата цел не е просто да построим някаква сграда, а да я направим 100 % функционална за съответния бизнес. При конкретно задание – в рамките на една седмица подготвяме подробна оферта като цена, описание на използваните профили, обшивка, покрив и т.н. За един месец сме в състояние да произведем и за още един месец да сглобим конструкция с площ от 500 до 2000 кв.м.

Да разбирам ли, че собственик на бизнес може да дойде - да ви обясни какво иска и да го получи за няколко месеца?

- Ние сме осъзнали, че човек не се обръща към нас просто така, а зaщото неговия бизнес се нуждае от нова сграда за да се развива. Гъвкави сме и се стремим в рамките на 6 месеца да решим проблема – всичко останало е загубено време.

Това не ви ли ковства нерви и време?

- Разбира се, но затова и вървим напред. Поставили сме си за цел да обслужваме както бизнеса нуждаещ се от един павилион – така и този имащ нужда от шоу рум, офис сграда с височина над 30 етажа за да стигнем до жилищни сгради като еднофамилни или по-големи къщи.

Всичко казано до тук предполага обучени специалисти...

- В Ай Ви Ем Билдинг работят високо квалифицирани специалисти и сътрудници. Високовалифициран технически персонал - строителни инженери, конструктори, техници, монтажници, които са обучени и притежават необходимите сертификати за изпълнение на строителни системи. Екипът от млади, амбициозни и мотивирани хора, осигурява високо ниво на отговорност и професионализъм в работата, а това значително допринася за постигане на фирмената мисия.
Залагаме в обучението на нашите кадри и един още по-интересен факт - обучаваме екипите на конструкторски бюра за да могат да проектират за всички райони на България.

Не сте ли мислили да произвеждате част от компонентите в България?

-    Преговаряме за франчайзинг. Търсим подходящ терен във Варна за производство на основните компоненти – основна и вторична конструкция.

За какви сгради са удачни вашите конструкции от метал?

- Най-полезното приложение е за зали без носещи стени. Самите облицовъчни елементи от ламарина са конструирани да носят тежестта. В тази връзка ще споделя факта, че сме започвали сграда, която е била предвидена за изграждане със железобетон и сме спестявали до 80 тона желязо. Напоследък навлизат логистичните халета. Предпочитани са за складове и промишлени халета; индустриални бази; сгради за специфични производства - консултираме за габаритите; офисната част, склада. Напоследък водим все по-активни преговори и за изграждане на бизнес сгради.

Какво поемате като ангажимент по изграждането?

-    Разполагме с богата информация за развитието на Варна и можем да бъдем полезни със съвети. Освен комплексни, строителни решения - предлагаме проучване на терена, смяна на статута и проектиране. За основите на сградата изготвяме геоложки доклад. В рамките на една седмица извършваме необходимите изчисления за да снижим максимално разходите. За индустриални обекти предлагаме настилки – гладки, хидроустойчиви, с полиеретаново покритие; индустриални врати; вътрешни акустични системи с шумопоглъщане. Технически сме подготвени да изградим сграда до 7 етажа.

Осигурявате ли гаранции за строителството?

-    Гаранцията е 15 г. за всички ситеми. Каквото и да се случи – подменяме проблемните материали. Примерно при наводнение - в рамките на няколко дни. Застрахователите също са съгласни да застраховат сградите. Предполагам ще ме попитате и за кредитирането - банките отпускат заеми.

Нещо интересно като за край на нашия разговор, надявам се не последен.

- Напоследък се обърнахме и към авангардни, футористични изпълнения като фасади от стъкло и иновационни системи за вентилируеми, окачени фасади. Стремим се да поддържаме висока степен на удовлетвореност у нашите клиенти и задоволяване на техните изисквания и потребности. Основни приоритети в нашата работа са точно изпълнение на инвестиционния проект, спазване на срокове, качествено изпълнение на строителните работи, коректност спрямо партньори и клиенти.

 

Интeрвюто взе Ивайло Манахов - гл. редактор на

списание "ИМОТ ДНЕС"


Порталът за имоти, строителство и обзавеждане на Варна и областта ИМОТ ДНЕС - imotdnes.com; dnes@imotdnes.com

Гласувай за статията Имот Днес - Порталът за имоти Варна
    

    

КоментирайАз не съм бот  


« Обратно в статии